ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд звільнив освітнього омбудсмена Горбачова

Олег Дерев'янко

|

Кабінет міністрів звільнив освітнього омбудсмена України Сергія Горбачова. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

«На позачерговому засіданні Кабміну звільнили Горбачова Сергія Івановича з посади освітнього омбудсмена», – йдеться у повідомленні.

У коментарі hromadske Горбачов повідомив, що офіційного ще рішення немає, але звільнення є очікуваним, оскільки 14 серпня вже завершилася його 5-річна каденція на цій посаді. А закон зазначає, що її можна обійняти лише один раз, без повторного призначення.

Омбудсмен зазначив, що Міністерством освіти вже був проведений конкурс на добір претендентів і глава МОН Оксен Лісовий має когось подати.

Довідка

Горбачов Сергій Іванович народився у Запоріжжі. Впродовж 1984–1988 років працював вчителем російської мови та літератури у кількох запорізьких школах.

Був одним із творців ліцею «Логос» у Запоріжжі, одного з перших освітніх закладів для обдарованих дітей, також обіймав посаду директора ліцею з 1990 до 1996 років. З 1997 до 2000 працював дизайнером-верстальником у книжковому видавництві «Дике Поле». З 2006 до 2013 був директором інформаційного центру газети «Коммерсантъ Украина».

У 2015 році, після перемоги у конкурсі на заміщення вакантної посади, став директором школи №148 міста Києві. Тоді ж почав викладати зарубіжну літературу та медіаграмотність.

Висунув свою кандидатуру на новостворену посаду освітнього омбудсмена у 2019 році.  14 серпня 2019 року Горбачов офіційно став першим освітнім омбудсменом в Україні.

Основними завданнями омбудсмена були:

  • сприяння реалізації державної політики, спрямованої на забезпечення права людини на здобуття якісної та доступної освіти;
  • здійснення заходів щодо додержання законодавства про освіту;
  • вжиття заходів для забезпечення належних умов для рівного доступу до здобуття освіти;
  • сприяння впровадженню інклюзивної форми навчання;
  • сприяння виконанню Україною міжнародних зобов’язань щодо додержання в Україні прав людини на освіту;
  • співпраця та взаємодія з МОН та іншими центральними органами виконавчої влади, що належать до його компетенції.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Фото: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *