ОСТАННІ НОВИНИ

Підліток та контрактник-дезертир палили військові авто

Наталія Жолинська

|

У Івано-Франківській області та Харкові правоохоронці затримали ще трьох поплічників РФ, серед яких неповнолітній хлопець та контрактник-дезертир, які на замовлення росіян підпалювали військові автівки. Про це повідомили у Службі безпеки України.

За даними слідства, підривну діяльність фігурантів координували російські спецслужби, які обіцяли гроші за знищені авто українських захисників. Для вчинення підпалів зловмисники використовували легкозаймисті суміші, а потім фіксували загоряння на камери власних телефонів для «звітності» перед окупантами. 

Відтак у Івано-Франківській області затримали 15-річного місцевого жителя та його 18-річного родича, які підпалили три позашляховики ЗСУ, що проходили техобслуговування після виконання бойових завдань на фронті.  

Молодики об’їжджали на велосипедах територію району, де відслідковували авто українських військ. Після виявлення потенційних цілей зловмисники фотографували їх та відправляли на «погодження» замовнику. Потім за інструкцією «куратора» фігуранти виготовляли легкозаймисту суміш, обливали військові авто та підпалювали. 

Водночас у Харкові затримали 22-річного контрактника-дезертира, який самовільно залишив військову частину і переховувався в обласному центрі. Хлопець активно шукав «легкого заробітку» на Telegram-каналах. На одному з таких інтернет-ресурсів представник російської розвідки запропонував йому гроші в обмін на співпрацю.  

За вказівкою російського «куратора» молодик протягом однієї ночі підпалив одразу шість позашляховиків українських військ. Правоохоронці затримали його «по гарячих слідах», коли той намагався втекти з місця злочину. 

Обидва повнолітні зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує від восьми до десяти років позбавлення волі. Щодо неповнолітнього хлопця правоохоронці вирішують питання з приводу притягнення до відповідальності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *