ОСТАННІ НОВИНИ

На Донеччині «таксист» шпигував за реактивною артилерією ЗСУ

Наталія Жолинська

|

На Донеччині правоохоронці викрили та затримали шпигуна РФ, який передавав інформацію окупантам про локації Сил оборони під Покровськом, зокрема про базування реактивних систем HIMARS. Про це повідомила Служба безпеки України.  

Слідчі встановили, що інформатор намагався визначити координати штабів, опорних пунктів та маршрутів руху важкого озброєння ЗСУ. Проте у зоні особливої уваги росіян були пункти базування реактивних систем HIMARS на Покровському напрямку. 

Для збирання розвідувальної інформації зловмисник об’їжджав місцевість під виглядом водія таксі. Також він «втемну» випитував потрібні йому відомості у своїх пасажирів під час поїздок. Спецслужби задокументували злочинні дії чоловіка та затримали його.  

За даними розслідування, інформатором-зрадником виявився мешканець Мирнограду, який був активним користувачем російського чат-боту в Telegram, що збирає інформацію про дислокацію ЗСУ на східному фронті.

Саме через чат-бот зловмисник направляв розвідувальні дані у вигляді координат об’єктів Сил оборони з детальним описом. Під час обшуків правоохоронці вилучили у фігуранта мобільний телефон та сім-карти із доказами передачі агресору закритих відомостей. 

Слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про розташування ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану). Чоловік перебуває під вартою. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *