ОСТАННІ НОВИНИ

Україна та Британія почали роботу над угодою про 100-річне партнерство

Маркіян Рой

|

Україна офіційно розпочала переговори з Великою Британією щодо укладення угоди про перехід до сильнішого та глибшого партнерства. Про це йдеться на сайті Президента України.

«Велика Британія першою підписала безпекову угоду з Україною, а тепер першою працює над історичним документом про 100-річне партнерство. Сподіваємося, що переговори будуть успішними, щоб цей історичний документ незабаром підписали Президент України та прем’єр-міністр Великої Британії», – заявив глава ОПУ Андрій Єрмак.

Майбутня комплексна довгострокова угода базуватиметься на положеннях Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство від 2020 року та Угоди про співробітництво у сфері безпеки від 2024 року між Україною та Великою Британією.

«Новий документ має містити ще більш амбітні цілі нашої співпраці. Ми маємо на меті закріпити безпрецедентні положення в усіх сферах взаємного інтересу: від безпеки до економіки, від енергетики до культури й мистецтва», – зауважив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква, який також узяв участь у переговорах.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *