ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові 17-річній дівчині видалили одразу три пухлини в нозі

Наталія Жолинська

|

Хірурги дитячої лікарні святого Миколая прооперували 17-річну пацієнтку з небезпечною спадковою недугою – хворобою Реклінгхаузена. Лікарі видалили дівчині одразу три пухлини в нозі через три невеликі проколи. Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Ангеліна Малишева з міста Вінниця. Зі своєю хворобою дівчинка бореться з 4-х років. Тоді їй діагностували важку системну спадкову недугу – хворобу Реклінгхаузена або нейрофіброматоз І типу.

Це захворювання, зазвичай, проявляється в ранньому віці. Спершу з’являються «кавові плями» на тілі, а згодом хвороба провокує й появу та ріст множинних пухлин – утворень на шкірі, кістках та органах нервової системи. Найбільша небезпека в тому, що ці доброякісні новоутвори можуть стати злоякісними.

Вперше дівчину прооперували у 8 років. Тоді лікарі видалили їй у лівій нозі декілька пухлин, одна з яких була розміром 15 см. Проте нещодавно Ангеліну знову почав турбувати біль в нозі. Інколи вона не відчувала своєї кінцівки і їй ставало все важче ходити. Відтак родина звернулась по допомогу до львівських лікарів. Медики виявили у нозі дівчини одразу три пухлини. 

Аби зробити втручання безболісним та безпечним для юної пацієнтки, їй провели так звану блокаду нервів – стегнового та сідничного. Зробили це під контролем високоточного апарату Stimuplex, що дозволяє візуалізувати судини. Самі ж пухлини видалили малоінвазивно – через три невеликі проколи.

Втручання минуло успішно. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *