ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ викрила агентурну мережу ФСБ, до якої входили ексохоронці Януковича 

Наталія Жолинська

|

Правоохоронці викрили агентурну мережу ФСБ, які збирали інформацію про діяльність українських правоохоронних органів та спецслужб, а також окремих працівників, політичних діячів та публічних осіб з метою подальшого вербування та проведення інформаційно-психологічних операцій. Про це повідомили у Департаменті внутрішньої безпеки Нацполіції.

За даними слідства встановлено, що мережу очолив завербований спецслужбами колишній охоронець Януковича, який разом з ним втік з України. До співпраці він залучив ще одного свого колишнього колегу-зрадника, теж охоронця президента втікача, з яким і будував власну мережу інформаторів. 

Одним з учасників мережі був чинний військовослужбовець Нацгвардії, який мав добувати дані із закритих баз правоохоронних відомств та вербувати інших осіб. Його затримали у Києві та оголосили йому про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (Державна зрада). Військовослужбовцю загрожує до 15 років позбавлення волі. Суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою. 

Дії попередніх двох фігурантів, колишніх охоронців Януковича, які нині перебувають на території Росії та окупованого Криму, кваліфікуються як державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч.ч. 1, 2 ст. 111) Кримінального кодексу України. 

Слідство триває. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *