ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни не допустили МАГАТЕ оглянути градирню ЗАЕС зсередини, – Міненерго

Олег Дерев'янко

|

Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії не отримали від росіян доступу всередину градирні на Запорізькій атомній електростанції, де сталася пожежа. Про це повідомив заступник міністра енергетики Микола Колісник в етері телемарафону, пише Укрінформ.

Він зазначив, що представники МАГАТЕ змогли провести огляд градирні, радіаційний моніторинг.

«Після проведеного огляду експерти попросили доступ безпосередньо в середину градирні на рівень розподілу водяних форсунок, де, за їхніми припущеннями, могло бути певне пошкодження. Але доступу туди експерти не отримали», – повідомив Колісник.

Він наголосив, що наразі МАГАТЕ не зробило остаточного висновку щодо обставин загоряння на градирні.

Нагадаємо, що 11 серпня з Нікополя зафіксували пожежу на території Запорізької атомної електростанції, яку спричинили російські окупанти.

Очільник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко повідомив, що росіяни підпалили в градирні автомобільні шини у великій кількості. У той же час російський ставленик у Запорізькій області Євген Балицький повідомив, що сталося загоряння на об’єкті охолоджувальних систем Запорізької АЕС через обстріл Енергодара, який нібито здійснили Збройні сили України.

Згодом експерти МАГАТЕ заявили, що стали свідками сильного темного диму з північної частини Запорізької АЕС після численних вибухів.

У понеділок, 12 серпня, очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що пожежа на території Запорізької АЕС припинилася, і рівень радіації на Нікопольщині в нормі.

Також МАГАТЕ провели огляд градирні після пожежі на Запорізькій АЕС, проте не змогли встановити причин загоряння.

Дізнавайтесь найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *