ОСТАННІ НОВИНИ

НАЗК перевіряє спосіб життя полковника СБУ Зеленського

Андрій Котенський

|

Після розслідування журналістів про майно родичів керівника управління ГУ «Д» ДЗНД СБУ Олексія Зеленського, Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало моніторинг способу життя посадовця. Про це «Слідство.Інфо» повідомили у НАЗК.

«З метою встановлення відповідності рівня життя співробітника Служби безпеки України Зеленського Олексія наявним у нього та членів його сім’ї майну і одержаним ними доходам Національне агентство відповідно до статті 51-4 Закону України «Про запобігання корупції» розпочало моніторинг способу життя зазначеного суб’єкта декларування», – йдеться у відповіді НАЗК.

Як з’ясували журналісти «Слідства.Інфо», родичі полковника Олексія Зеленського під час повномасштабного вторгнення набули у власність автомобілів і мотоциклів на загальну суму 440 тисяч доларів.

Крім того, тесть та мати посадовця за останні кілька років обзавелися будинками у Конча-Заспі. Один із них після розмови з журналістами виставили на продаж за майже 1 млн дол. США.

Сам посадовець зазначає, що він та члени його родини займаються перепродажем автомобілів і будинків. Загалом, за словами самого Зеленського, за останні 10 років він продав близько 50 автівок. Експерт Сергій Миткалик, голова правління ГО «Антикорупційний штаб», вбачає в озвученій Зеленським позиції ознаки бізнес-діяльності посадовця, яка заборонена законом.

Цікаво, що у СБУ після виходу розслідування заявили, що вважають бізнес-діяльність полковника СБУ законною.

Дізнавайтесь найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *