ОСТАННІ НОВИНИ

Rheinmetall поставить Україні вісім хірургічних станцій

Олег Дерев'янко

|

Міністерство оборони України замовило у Rheinmetall вісім додаткових станцій передової хірургічної групи (FST) для Збройних Сил України, постачання яких розпочнеться у 2024 році та завершиться до кінця 2026 року. Про це повідомляє пресслужба Rheinmetall.

У межах замовлення Україна отримає вісім систем, кожна з яких обладнана сучасною медичною технологією, зокрема рентгенконтейнер, операційна та відділення інтенсивної терапії. Для транспортування цих медичних станцій Rheinmetall також постачає мобільні компоненти на базі трьох вантажних автомобілів з причепами. Вартість замовлення оцінюється в середньому від 10 до 99 мільйонів євро.

Крім поставок, передбачено тижневе навчання українського персоналу в Німеччині.

Нагадаємо, що у вересні 2023 року Rheinmetall вже передавав Україні мобільний польовий госпіталь.

Передача мобільного польового шпиталю відбувалася у два етапи: спочатку десять українських солдатів взяли участь у 14-денному навчальному курсі, щоб навчитися збирати, розбирати та експлуатувати госпіталь. Потім відбулася його офіційна передача Україні у визначеному місці.

Довідка

«Мілітарний» зазначає, що Forward Surgical Team (FST) призначений для проведення операцій з хірургічного втручання безпосередньо в польових умовах. Комплекс дає можливість дуже швидко проводити невідкладні медичні процедури для тяжко поранених солдатів поряд із полем бою.

Після проведення необхідних маніпуляцій пацієнтів стабілізують і готують до транспортування в інші медичні підрозділи в тилу для подальшого лікування в польових госпіталях або стаціонарних закладах.

Високомобільні модульні комплекси FST готові до швидкого розгортання у будь-яких умовах завдяки короткому часу налаштування, вони можуть постійно переміщуватися відповідно до динаміки змін на лінії фронту.

Кожен польовий хірургічний комплекс складається з трьох військових вантажівок із причепом (сумарно шість модулів). Модулі залишаються встановленими на вантажівці та причепі навіть під час роботи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *