ОСТАННІ НОВИНИ

На Одещині посадовець організував «дистанційну службу» для військових і привласнив 20 млн гривень

Маркіян Рой

|

На Одещині затримали заступника командира військової частини, який організував підлеглим дистанційну службу та отримував за це їхні виплати. За попередніми даними, за час дії схеми ділок встиг оформити понад 20 осіб та отримати від них до 20 млн грн. Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

За даними відомства, посадовець організував схему, за якою деякі військовослужбовці залишались удома, а за документами – перебували на службі та отримували за це виплати.

Свої зарплати військові віддавали організаторам схеми. За попередніми даними, фігуранти встигли оформити понад 20 людей та отримали від них близько 20 мільйонів гривень.

2 серпня правоохоронці затримали заступника командира військової частини та деяких військовослужбовців. Під час обшуків у них знайшли зброю, боєприпаси, наркотики та понад 118 тисяч доларів.

Заступнику командира військової частини повідомили про підозру в перевищенні службових повноважень та у пособництві в ухиленні від несення військової служби (ч. 5 ст. 426-1, ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 409 Кримінального кодексу України). Йому загрожує до 12 років тюрми.

Підозрюваного взяли під варту з можливістю внести 20 мільйонів гривень застави.

Дізнавайтесь найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *