ОСТАННІ НОВИНИ

Російський Мі-28 над Курською областю збили FPV-дроном спецпризначенці СБУ, – ЗМІ

Маркіян Рой

|

Сили оборони здійснили ще одну унікальну спецоперацію, знищивши російський вертоліт Мі-28 над Курською областю з допомогою FPV-дрона. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Співрозмовник повідомив, що спецоперацію здійснили військові Центру спецоперацій «А» СБУ.

«На відео ви бачите, як дрон влучає прямісінько в задній гвинт ворожої машини. СБУ вкотре продемонструвала креативний підхід і неординарні рішення, які використовуються для знищення ворога. У нас для росіян ще багато неочікуваних сюрпризів», – запевнило джерело.

Спочатку відео ураження російського Мі-28 за допомогою FPV-дрону з’явилося в мережі. Проте активіст та волонтер Сергій Стерненко заявив, що той, хто злив цей запис, «наражає на небезпеку операторів».

«Це була робота довгим дроном, на який ви донатили. І були ще деякі плани, які тепер під загрозою через злив», – написав Стерненко.

Стерненко також заявив, що перше в історії ураження гелікоптера дроном у повітрі здійснив підрозділ Служби безпеки України.

«Воїни підрозділу М2 Центру спецоперацій СБУ змогли вчора над Курською областю завдати удару по російському Мі-28 довгим FPV, на який ви раніше донатили. На жаль, інформації про подальшу долю гвинтокрила немає» – йдеться в повідомленні Стерненка, який саме вчора відкрив збір коштів на «Небесний русоріз» – на FPV-дрони для ураження російських розвідувальних БПЛА.


Також на відео ще дві спроби заходу на вертольоти росіян на території Росії. Цей результат – кропітка робота інженерів, операторів та ваших донатів, додав Стерненко.

Згодом збиття російського гвинтокрила підтвердив Центр стратегічних комунікацій.

«Імовірно, перший у світовій історії випадок, коли дрон уразив вертоліт. Раніше Україна першою у світі вразила дроном бойовий корабель. Наше військо не стоїть на місці. Як, власне, і російська техніка – вона падає з неба та тоне», – йдеться в повідомленні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *