ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни поширюють фейкові застосунки, схожі на «Резерв+», – Міноборони

Маркіян Рой

|

Росіяни поширюють серед українців власні вебзастосунки під виглядом застосунку від Міністерства оборони «Резерв+», який використовують для оновлення військово-облікових даних. Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

Поширюючи підробні застосунки, росіяни прагнуть збирати персональні дані українців. У Міністерстві оборони вже знають про це і працюють над забезпеченням захисту даних, запевнила Черногоренко.

В Міноборони просять громадян бути уважними й перевіряти джерела, на які здійснюється перехід.

«Користуйтеся тільки офіційним сайтом Резерв+: reserveplus.mod.gov.ua. Не переходьте за посиланнями, що імітують назву reserveplus.mod.gov.ua і закінчуються на .top, .website, .org тощо», – наголосили в Міністерстві.

Оновлений закон про мобілізацію набув чинності 18 травня. Згідно з ним, усі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно) повинні були оновити свої облікові дані. Зокрема, це можна було зробити онлайн через застосунок «Резерв+», який доступний для завантаження на смартфонах через App Store та Google Play Market.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *