ОСТАННІ НОВИНИ

Учителям найближчим часом не варто очікувати на підвищення зарплати, – Лісовий

Олег Дерев'янко

|

Українським учителям найближчим часом не варто очікувати на підвищення заробітної плати через складну ситуацію в державному бюджеті. Про це повідомив міністр освіти і науки Оксен Лісовий, пише Укрінформ.

За його словами, тема зарплат учителів є «дуже болючою». Він заявив, що Міносвіти розробило певну концепцію підвищення зарплат і в кінцевих положеннях закону про освіту передбачено підвищення окладів до трьох мінімальних заробітних плат.

«Ми розуміємо, що означає гідний рівень зарплати, у тому числі і щоб спонукати вчителя до саморозвитку та професійного зростання. Але на сьогодні маємо критичну ситуацію в бюджеті, вона надто складна», – сказав Лісовий.

Він також зазначив, що на сьогодні понад 70% державного бюджету витрачається на оборону, але коли закінчиться війна, то буде змога реалізувати цю концепцію у першу чергу.

«Нам треба протриматися. Бо позиція Президента України, і ми її всі розділяємо, що освіта є пріоритетом №1 після оборони. Захистимо країну, відіб’ємо ворога – і переводимо освіту в пріоритет №1», додав очільник МОН.

Зазначимо, 5 січня премʼєр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду сказав, що у 2024 році виплати українським освітянам буде підвищено на 21%. А загалом видатки бюджету на освіту складуть більш ніж 170 млрд гривень.

«Це зростання на понад 20 млрд грн порівняно з минулим роком», – додав Шмигаль.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *