ОСТАННІ НОВИНИ

Україна у липні запустила більше ударних дронів, ніж росія, – ЗМІ

Олег Дерев'янко

|

Україна у липні 2024 року запустила майже на сотню більше ударних дронів, ніж російська федерація. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Forbes.

Так, у липні росія запустила по території України 426 «Шахедів». За той самий період Україна завдала удару у відповідь, застосувавши понад 520 безпілотників.

За даними відомства, українські дрони завдають більшої економічної шкоди нафтопереробним заводам та іншим об’єктам рф, адже в окупантів слабший захист. Завдяки цьому Україна, можливо, отримує перевагу в стратегічній війні дальніх ударів безпілотників.

Крім того, у перші місяці повномасштабного вторгнення, росія використала більшість своїх запасів балістичних і крилатих ракет великої дальності. Попри те, що з того часу їх виробництво зросло, рф ймовірно випускає ракети приблизно з тією ж швидкістю, з якою вони виробляються – близько 120 ракет на місяць. Однак більша частина російської ударної сили далекого радіусу дії зараз знаходиться у формі безпілотників.

Основною зброєю рф є розроблені в Ірані безпілотники серії «Шахед», відомі в росії як «Герань», які легко виробляти й коштують лише 20 000 доларів, порівняно з мільйоном і більше доларів за ракету.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *