ОСТАННІ НОВИНИ

У росії мігрантів морять голодом і б'ють, щоб підписали військові контракти, – ISW

Олег Дерев'янко

|

Російська влада незаконно утримує мігрантів без їжі та води й застосовує до них фізичне насильство, щоб змусити підписати військові контракти. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на ISW.

Як пише російське опозиційне видання «Окно» адвокати й правозахисники заявили, що майже всі затримані мігранти погоджуються підписати військові контракти. А російська влада погрожує позбавити натуралізованих громадян російського громадянства і обіцяє мігрантам громадянство в обмін на згоду піти на військову службу.

«Окно» заявило, що рейди на мігрантів почастішали після теракту в «Крокус Сіті Холі» в березні 2024 року.

Російський уряд продовжує здійснювати законодавчі кроки, щоб використовувати мігрантів і нещодавно натуралізованих громадян для задоволення потреб російської армії у військовослужбовцях.

Голова Державної думи рф В’ячеслав Володін 29 липня запропонував депутатам Думи підготувати ініціативу, яка вимагатиме від новонатуралізованих громадян росії ставати на військовий облік після отримання ними російського паспорта.

Дума також розгляне поправки про збільшення терміну військової служби для новонатуралізованих громадян росії з одного року до двох і про підвищення призовного віку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *