ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни намагалися «вкинути» пропагандистську статтю у ЗМІ від імені ГУР

Маркіян Рой

|

Росіяни намагалися просунути в одне з одеських видань матеріал з низкою неправдивих тверджень щодо ситуації на фронті та мобілізації в Україні нібито від імені Головного управління розвідки Міноборони. Про це повідомили в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Лист від нібито ГУР надійшов 26 липня на електронну пошту інтернет-видання Odessa Online. У ньому головній редакторці пропонувалося опублікувати статтю. Нібито працівник ГУР на ім’я Олександр Голоднюк навіть обіцяв за публікацію грошову винагороду. Оплата буцімто мала надійти від заступника начальника ГУР МО Віктора Зайцева.

У розвідці Центру повідомили, що жодних подібних листів не направляли.

Стратком зауважує, що стаття має явні ознаки російського «вкиду», адже у ній описується несприятлива ситуація на фронті, а у зриві мобілізації звинувачують керівництво країни.

Також у матеріалі стверджується, що нібито:

  • військове командування бере на себе повноваження щодо мобілізації.
  • заохочується інформування правоохоронних органів про людей, які ухиляються від виконання конституційного обов’язку.
  • стверджується, що представники ТЦК мають дозвіл на використання без будь-яких підстав зброї для затримання військовозобов’язаних.

«Таким чином пропагандисти хочуть викликати супротив серед громадян щодо вступу до лав ЗСУ. Та створити панічні настрої та бажання покинути Україну. Розповсюдження псевдостатті від ГУР не допущено», – йдеться в повідомленні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *