ОСТАННІ НОВИНИ

Україна найближчими тижнями може отримати від США 3,9 млрд доларів, – Шмигаль

Олег Дерев'янко

|

У понеділок, 29 липня, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що США нададуть Україні 3,9 млрд доларів з обіцяних 7,85 млрд доларів вже в найближчі тижні. Про це він повідомив у власних соцмережах.

Прем’єр-міністр провів зустріч зі спецпредставником США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер.

«Подякував США за підтримку рішення країн G7 про надання Україні $50 млрд за рахунок майбутніх доходів від заморожених активів рф. Обговорили питання реалізації цієї ініціативи. Для нас важливо, щоб кошти були доступні Україні вже з 2025 року та була можливість направити їх на всі критичні потреби, включно з військовими», – сказав Шмигаль.

Також він додав, що Україна вдячна США за 7,85 млрд доларів прямої бюджетної підтримки, з яких 3,9 млрд доларів очікуються вже найближчими тижнями.

Прем’єр-міністр зазначив, що зараз запроваджується системний підхід у фінансуванні проєктів економічного відновлення. Зокрема, відбулося перше засідання Стратегічної інвестиційної ради при уряді України.

«Протягом двох місяців плануємо затвердити список публічних інвестиційних проєктів на 2025 рік та передати його партнерам», – уточнив глава українського уряду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *