ОСТАННІ НОВИНИ

Росія використала день ВМФ для демонстрації можливої антизахідної коаліції, – ISW

Ольга Денисяка

|

Росія використала святкування дня ВМФ, щоб продемонструвати відносини з низкою незахідних держав у рамках зусиль зі створення нібито очолюваної Москвою групи держав для об’єднання проти Заходу. Як пише Радіо Свобода, про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики нагадують, що кораблі ВМС Китаю, Алжиру та Індії взяли участь у головному військово-морському параді в Санкт-Петербурзі, а представники 31 держави, зокрема Азербайджану, Венесуели, В’єтнаму, Куби, Лівії, М’янми, Сирії, Катару, ОАЕ та Південної Африки взяли участь у заходах у Санкт-Петербурзі.

В ISW також звертають увагу, що заступник міністра оборони Росії Олександр Фомін зустрівся з командувачем ВМС Китаю Ху Чжунміном, командувачем ВМС М’янми Він Хтейном, а міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в Куала-Лампурі 28 липня зустрівся з міністром закордонних справ Малайзії Мохамадом Хасаном.

Останнім часом Росія активізувала співпрацю з низкою цих держав, зокрема з Венесуелою, Кубою, Індією та В’єтнамом, констатують в Інституті вивчення війни.

Загалом у головному параді на честь дня Військово-морського флоту Росії, що відбувся у Санкт-Петербурзі брали участь 25 плавучих засобів – тоді як у 2021 році на параді до дня ВМФ Росії їх було удвічі більше. За даними ЗМІ, під час трансляції головного морського параду російським глядачам 28 липня показали лише два кораблі Чорноморського флоту Росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *