ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські лікарі видалили дворічній пацієнтці кілограмову пухлину

Маркіян Рой

|

Хірурги Дитячої лікарні Святого Миколая успішно видалили у дворічної дівчинки пухлину нирки, розмір якої сягав понад кілограм. Про це повідомили у пресслужбі Першого ТМО.

Пацієнтка – дворічна тернополянка Марійка Мумряк.

«Її недуга вперше проявилася на початку травня, під час поїздки до бабусі на Черкащину. Марійчина мама змінювала донечці підгузок і жахнулась. Він був весь у крові. Налякана жінка помчала з дитиною до найближчої лікарні. Черкаські медики зробили УЗД і побачили звідки кров у сечі. На правій нирці дівчинки було гігантське утворення», – йдеться у повідомленні.

Дівчинку скерували до Львова, де тутешні медики призначили пацієнтці хіміотерапію, аби знищити ті пухлинні клітини, які вже потрапили в кров. Надалі дитину прооперували.

«У ході втручання наші спеціалісти відділили пухлину від життєво-важливих органів, до яких вона приросла: дванадцятипалої кишки, діафрагми, печінки, товстої кишки та нижньої порожнистої вени. Разом із нефробластомою довелося видалити і праву нирку Марійки. Операція тривала близько трьох годин і минула успішно», – зазначили у лікарні. Наразі дівчинка має пройти ще один курс хіміотерапії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *