ОСТАННІ НОВИНИ

До МЗС Румунії викликали представника рф через інциденти з «Шахедами»

Олег Дерев'янко

|

До Міністерства закордонних справ Румунії викликали тимчасового повіреного у справах рф через інциденти з дронами «Шахед», які порушували румунський повітряний простір. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Agerpres.

Представник МЗС висловив російському дипломату рішучий протест через падіння на румунській території уламків «Шахедів», а також засудив неодноразові атаки російських сил на українську цивільну інфраструктуру.

Румунська сторона також підкреслила безвідповідальність військових ударів, у тому числі в безпосередній близькості до кордону Румунії, які ставлять під загрозу національну безпеку.

Нагадаємо, що 25 липня Сили протиповітряної оборони 25 липня знищили 25 із 38 російських ударних БПЛА типу Shahed-131/136. Три «шахеди» локаційно втрачені після перетину державного кордону з Румунією.

Через деякий час глава МЗС Румунії Лумініца Одобеску підтвердила, що уламки російських дронів були виявлені на румунській території.

«Росія здійснила ще більш жахливі атаки на українську цивільну інфраструктуру. Уламки були знайдені на румунській території», – зазначила міністерка.

У Північноатлантичному альянсі на тлі виявлених у Румунії фрагментів російського безпілотника заявили, що не мають інформації про «навмисний напад» на територію НАТО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *