ОСТАННІ НОВИНИ

Ворог намагається оточити Сили Оборони біля Прогресу на Донеччині, – DeepState

Олег Дерев'янко

|

Біля Прогресу Донецької області окупанти пробують оточити частину угруповання Сил оборони. Водночас наказу українським солдатам відходити немає. Про це повідомляють аналітики DeepState.

За даними відомства, до них звернулися бійці 1 і 3 батальйонів 31 ОМБр, які останні дні здійснюють оборону в оточенні. На південь від Лозуватського ворог утворив горловину, через яку доводиться утримувати низку позицій на захід від висоти 236.9. Також окупанти намагаються підійти максимально близько до Іванівки.

У DeepState додали, що оперативно-тактична обстановка стала критичною на вихідних через хаотичний відхід однієї з піхотних бригад. 47 ОМБр, яка прийшла на допомогу, не змогла стримати противника, який переважав чисельно. Попередньо у селі вже було скупчення чисельністю від двох рот.

«Бійці 31 ОМБр доповідають про ризики та можливі наслідки керівництву батальйонів. Останні їх підтримують, але бригадне керівництво хоче, щоб бійці і надалі сиділи в оточенні – до останнього солдата. Управління рот фактично відсутнє, адже їх командири поранені або загиблі», – йдеться у повідомленні.

Аналітики зазначили, що наразі противник просочується у Вовче, щоб 25 липня поновити штурмові дії за село.

«Дані дії створюють ще ряд додаткових проблем в подальшій обороні», – додали у DeepState.

Нагадаємо, що 24 липня російські військові окупували селище Піщане Харківської області.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: скриншот мапи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *