ОСТАННІ НОВИНИ

Володимир В’ятрович: «Росія знов скористається з конфлікту між Польщею та Україною, якщо ми дамо такий шанс»

|

Історик, народний депутат та ексочільник Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович про заяву польського міністра оборони, що Україна не вступить в ЄС без вирішення «Волинського питання»:

«Минулого тижня як один із членів групи міжпарламентських звʼязків з Польщею мав у Варшаві та Ґданську багато зустрічей: з колегами-депутатами Сейму та Сенату, місцевого самоврядування, урядовцями.

Усі розмови були про нині і завтра, так як і повинно бути між відповідальними політиками, які думають про майбутнє своїх держав.

На жаль, там досі не всі такі. Досі є ті, що намагаються нинішні стосунки привʼязати до оцінок минулого. При чому з усіх можливих варіантів цього минулого (бо було все: і співпраця, і суперництво, і завзята боротьба) намагаються актуалізувати лише тему конфлікту. Але такий підхід до політики сам стає минулим.

А головний урок з історії, який мали б взяти ті, хто відповідають за оборону Польщі, – конфліктом між нашими народами завжди користувалася Росія. І скористається знов, якщо дамо їй шанс».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *