ОСТАННІ НОВИНИ

МОК обрав місця проведення зимових Олімпіад у 2030 і 2034 роках

Маркіян Рой

|

Міжнародний олімпійський комітет визначив, що зимові Олімпійські та Паралімпійські ігри у 2030 і 2034 роках організують у Франції та США. Відповідне рішення ухвалив Міжнародний олімпійський комітет, передає hromadske.

За рішенням членів комітету під час 142-ї сесії в Парижі, Французькі Альпи мають прийняти XXVI зимові Олімпійські та Паралімпійські ігри 2030 року.

Тепер премʼєр-міністр країни до жовтня має гарантувати, що Ігри таки проведуть, а парламент Франції – ратифікувати рішення до березня 2025 року.

На засіданні президент Емманюель Макрон висловив повну прихильність Франції щодо проведення Олімпіади.

«Франція розширює межі досконалості щоразу, коли організовує спортивну подію. Ми віримо в майбутнє наших гір і маємо підтримувати їхню модель майбутнього: інноваційну, амбітну, екологічну та доступну для всіх. Сьогодні я підтверджую вам повну відданість Франції організації цих Ігор», – заявив президент.

У фінальному звіті член МОК і голова Комісії щодо майбутніх зимових Олімпійських ігор Карл Стосс назвав Олімпіаду-2030 «дуже надійним проєктом», який має потужну громадську та політичну підтримку.

Це будуть перші змагання, які повністю інтегрують нові принципи Олімпійських ігор, які, зокрема, передбачають підвищення інклюзивності, гендерної рівності. Також Ігри принесуть соціальну та економічну вигоду громадам.

Водночас американський Солт-Лейк-Сіті у штаті Юта прийме XXVII зимові Олімпійські та Паралімпійські ігри 2034 року, вирішили на сесії МОК.

Губернатор штату Спенсер Кокс привітав це рішення та запевнив, що більшість місцевих жителів та політики підтримали проведення Ігор.

«Олімпійські та Паралімпійські ігри – це набагато більше, ніж змагання. За своєю суттю Олімпійський рух спрямований на створення спільноти та відзначення досконалості, те, що ми справді добре робимо в Юті», – заявив він.

У фінальному звіті голови Комісії щодо майбутніх Олімпіад Карла Стосса йдеться, що Ігри в Юті – це «фантастична можливість». На його думку, це потужний проєкт з «винятково високим рівнем» громадської та політичної підтримки, завдяки якому спортсмени отримають вигоду.

Ці Ігри теж узгоджуються з Олімпійським порядком денним та регіональними планами соціально-економічного розвитку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *