ОСТАННІ НОВИНИ

ДП «Документ» відновило прийом заяв на оформлення паспортів для чоловіків

Маркіян Рой

|

З 24 липня відокремлені закордонні філії ДП «Документ» відновили прийом заяв-анкет на оформлення паспортних документів для чоловіків. Про це йдеться в повідомленні держпідприємства.

Повідомляється, що для отримання послуг, вказаній категорії громадян необхідно здійснити верифікацію через офіційний додаток Міністерства оборони України «Резерв+» за допомогою QR-коду.

Підтвердження наявності чинних військово-облікових документів є обов’язковим.

Подати заяви-анкети на оформлення паспортних документів можна у 7 країнах Європи. Перелік центрів і графік роботи та послуг доступний на офіційному сайті ДП «Документ».

Нагадаємо, 23 квітня 2024 року Кабінет міністрів заборонив пересилати за кордон паспорт України та закордонний паспорт для чоловіків призовного віку (18-60 років).

Того ж дня у Центрі обслуговування громадян «Паспортний сервіс» повідомили, що через технічні причини тимчасово призупинили видачу готових паспортів у закордонних підрозділах ДП «Документ». Там зазначили, що подати заяву на оформлення документа можна у звичайному режимі, але готові паспорти видаватимуть лише дітям віком до 12 років.

У травні закордонні підрозділи ДП «Документ» у тестовому режимі відновили видачу українцям готових паспортів, але зазначили, що першочергово паспорти видаватимуть «соціально вразливим категоріям».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *