ОСТАННІ НОВИНИ

У Раді намагаються зірвати заборону московського патріархату в Україні

Андрій Котенський

|

Керівництво Верховної Ради, фрації «Слуг народу» і колишні члени проросійкої ОПЗЖ хочуть припинити засідання Парламенту, щоб депутати не проголосували заборону діяльності російської церкви в Україні. Про це повідомив нардеп «Євросолідарності» із Львівщини Микола Княжицький.

За його словами у Раді достатньо голосів, щоб заборонити російську церкву в Україні, але голосування хочуть зірвати.

«Керівництво Верховної Ради, фрації «Слуг народу» і колишні ОПЗЖ зараз хочуть припинити засідання, щоб не проголосували депутати заборону діяльності російської церкви. А потім розпустити Раду у відпустки. Бо є у залі голоси. І ЄС, і Голос багато Слуг і інші фракції. Ганьба», – повідомив Микола Княжицький.

Перший заступник голови комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Роман Лозинський (нардеп Галицької партії – ред.) також повідомляє, що депутати вийшли на трибуну і вимагають невідкладного голосування за заборону секти московського патріархату в Україні.

«Збірна (ті, хто влізли на фото) «за невідкладне внесення законопроекту про заборону московського попа». Будемо дотискати! Вже втрачено багато часу на зволікання! Заборона РПЦ – мережі ФСБ має бути в порядку денному парламенту», – закликав Роман Лозинський.

За словами народного депутата Ярослав Железняк (фракція “Голосу”, – ред), через блокування трибуни засідання Ради відмінили і нове слухання вже відбудеться вже у серпні.

Оновлено. Парламент зупинив роботу, так і не розглянувши питання заборони секти московського патріархату.

«Це ганьба. Сьогодні в залі було 226+ депутатів, які готові були голосувати. Роки зволікань. Ганьба. З добрих новин. Наразі в парламенті єдність – жодних голосувань, поки не буде розглянуто заборону московських попів. І ми блокуватимемо трибуну на наступних засіданнях, якщо першим питанням не буде заборона РПЦ», – уточнив Роман Лозинський.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *