ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ знищили рідкісну російську систему мінування

Маркіян Рой

|

На Покровському напрямку українські захисники знищили російську інженерну систему дистанційного мінування «Земледелие» разом з екіпажем та боєкомплектом. Про це повідомляє оперативно-стратегічне угруповання військ «Хортиця».

«Підрозділ батареї управління і артилерійської розвідки 47-ї окремої механізованої бригади виявив рідкісний російський комплекс на Покровському напрямку. Завдяки скиду дружнього підрозділу вийшов потужний вибух», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що така система має принцип роботи, що подібний до РСЗВ, але замість звичайних реактивних снарядів «Земледелие» вистрілює боєприпаси для дистанційного мінування.

«Земледелие» призначене оперативно створювати мінні поля на відстані від 5 до 15 км. Вистрілює реактивні снаряди, які забезпечують встановлення мін у заданому районі.

Система укладає мінні поля будь-якої складності, у тому числі з готовими проходами для своїх військ.

Одним залпом ця установка може замінувати площу, рівну кільком футбольним полям. Завдяки українським захисникам система взлетіла у повітря разом з боєкомплектом та екіпажем.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *