ОСТАННІ НОВИНИ

«Важке, але сильне рішення»: Зеленський про відмову Байдена балотуватися у президенти

Олег Дерев'янко

|

Президент Володимир Зеленський відреагував на заяву про вихід чинного лідера США Джо Байдена з передвиборчих перегонів. Він зазначив, що поважає його важке, але сильне рішення. Про це глава держави повідомив у власних соцмережах.

Зеленський наголосив, що за час свого президентства Байден ухвалив багато сильних рішень, які «запам’ятаються як сміливі кроки у відповідь на складні часи».

«Ми завжди будемо вдячні за лідерство Президента Байдена. Він підтримав нашу країну в найдраматичніший момент в історії, допоміг нам запобігти путінській окупації нашої країни і продовжує підтримувати нас протягом всієї цієї жахливої війни», – написав президент України.

Він також висловив сподівання, що подальше сильне лідерство Америки «не дасть російському злу досягти успіху чи результатів своєї агресії».

Нагадаємо, що 21 липня президент Сполучених Штатів Джо Байден офіційно заявив про вихід із передвиборчих перегонів.

Байден зазначив, що мав намір домагатися свого переобрання, але вважає, що в інтересах Демократичної партії та країни – щоб він пішов у відставку. Він додав, що тепер зосередитися виключно на виконанні своїх обов’язків як президента до кінця терміну.

Згодом президент США опублікував ще один допис, у якому висловив підтримку віцепрезидентці Камалі Гарріс як кандидатці від Демократичної партії.

Кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп через кілька хвилин після того, як Байден оголосив про свій вихід з перегонів, у телефонній розмові з CNN назвав свого колишнього суперника «одним з найгірших президентів в історії нашої країни».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *