ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленському доведеться провести референдум у разі територіальних поступок на користь рф, – Кличко

Маркіян Рой

|

Мер Києва Віталій Кличко вважає, що в разі територіальних поступок на користь росії президенту України Володимиру Зеленському доведеться скликати референдум, аби дізнатися суспільну думку про це. Про це він заявив у інтерв’ю італійському виданню Corriere della Sera, передає hromadske.

Міський голова столиці стверджує, що найближчі місяці для Зеленського будуть дуже важкими. Кличко також визнає, що населенню треба буде пояснити необхідність територіальних поступок на користь росії, якщо вони все ж будуть. За словами мера Києва, кожне з рішень – воювати далі чи поступитися територіями – буде політичним самогубством для президента України.

«Давайте будемо відвертими, ми повинні виграти війну, але ситуація стає дедалі складнішою, вона залежить від допомоги, яка надходить від союзників, було б кошмаром, якби нам довелося воювати ще два роки», – сказав Кличко.

Він також вважає, Зеленський не зможе «досягти таких болючих і важливих домовленостей самостійно, без народної легітимації». Виходом з ситуації, на думку Кличка, могло б стати створення уряду національної єдності, на кшталт того, що сталося в Ізраїлі після нападу ХАМАСу 7 жовтня. Однак мер Києва переконаний, що президент України не готовий відмовитися від централізованої в його руках влади.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *