ОСТАННІ НОВИНИ

Україна отримає 100 млн євро від ЄС на реконструкцію системи передачі електроенергії

Ольга Денисяка

|

Європейський Союз у межах програми Ukraine Investment Facility (UIF), яка є частиною плану Ukraine Facility, надасть 100 млн євро НЕК «Укренерго» для реконструкції системи передачі електроенергії. Про про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Кошти надані Європейським Союзом у межах програми Ukraine Investment Facility (UIF), яка є частиною плану Ukraine Facility, та будуть спрямовані на підтримку проєкту «Реконструкція та реабілітація інфраструктури передачі електроенергії України II».  Цей грант – одна з перших угод, підписаних під егідою програми UIF, і є значним кроком в напрямку реконструкції української системи передачі електроенергії.

Відповідні домовленості підписано 18 липня головою правління «Укренерго» Володимиром Кудрицьким та Головою Представництва KfW в Україні Лоренцом Гесснером у присутності заступника міністра енергетики України Романа Андарака та координаторки проєктів з енергетики в Представництві ЄС в Україні Уляни Рудницької.

Проєктом, зокрема, передбачаються реконструкція, ремонт, реабілітація та заміна зруйнованих та/або пошкоджених частин української інфраструктури передачі електроенергії, обладнання, будівництво нових підстанцій та ліній електропередачі з використанням сучасних та енергоефективних технологій, а також заходи з фізичного захисту елементів електроенергетичної інфраструктури.

Нагадаємо, Ukraine Facility передбачає допомогу 50 млрд євро на чотири роки. Це як і бюджетна підтримка нашої держави, так і фінанси на здійснення реформ та стимулювання капіталовкладень в українську економіку.

У березні Євросоюз виділив Україні перші 4,5 млрд євро. 24 квітня ЄС виділив Україні другий транш фінансування за програмою Ukraine Facility. Це 1,5 млрд євро, які спрямують на покриття найважливіших бюджетних видатків.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *