ОСТАННІ НОВИНИ

З російського полону повернувся захисник із Яворова Юрій Кузьмич

Олег Дерев'янко

|

Серед 95 звільнених військовополонених є 21-річний Юрій Кузьмич із Яворова, який провів майже рік у російському полоні. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

«Воїн 2002 року народження. Служив у 63 окремій механізованій бригаді. Перебував у полоні з 21 липня 2023 року. Майже рік. Вітаємо з поверненням додому. Доземний уклін вам, швидкого одужання. Чекаємо на повернення усіх наших людей», – зазначив Козицький.

На відео, яке оприлюднив очільник Львівщина, воїн вперше телефонує рідним після звільнення з полону.

«Я поїду в лікарню на обстеження. У мене з животом сильні проблеми. Мене по ребрах потовкли – я не можу нормально дихати. Потім мені дадуть інший телефон, я передзвоню вам. Будьте завжди на зв’язку», – говорить захисник.

Нагадаємо, що 17 липня із російського полону додому повернули ще 95 захисників України.

Серед звільнених – 49 воїнів ЗСУ (в тому числі учасник «повітряного мосту», який добровільно зголосився на гвинтокрилі летіти на «Азовсталь», щоби допомогти заблокованим там підрозділам, та двоє з Повітряних сил), 21 нацгвардієць, 10 військових моряків, семеро з Сил територіальної оборони, п’ятеро прикордонників, двоє з Державної спеціальної служби транспорту і один оборонець із добровольчого формування територіальної громади.

Усі звільнені цього разу – чоловіки: 88 рядових та сержантів, семеро офіцерів.

Серед наших хлопців, які отримали нарешті свободу, 23 людини боронили Маріуполь (з них тринадцятеро – оборонці «Азовсталі»), 41 воював на донецькому напрямку, по дев’ятеро – на луганському та запорізькому, по троє – на херсонському та харківському.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *