ОСТАННІ НОВИНИ

Україна отримає 200 млн євро від ЄБРР для підтримки енергетичної безпеки

Маркіян Рой

|

Україна отримає 200 млн євро від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) на підтримку НАК «Нафтогаз України» у створенні стратегічних резервів природного газу і підтримку енергетичної безпеки. Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Міністр фінансів України Сергій Марченко та керівний директор ЄБРР у справах України та Молдови Арвід Тюркнер підписали відповідний договір гарантії. Після підписання договору сторони провели робочу зустріч щодо стану реалізації спільних проєктів та подальших пріоритетів співпраці.

Гроші спрямують на створення стратегічних резервів природного газу та підтримку енергетичної безпеки країни.

Терміни виділення коштів наразі не розголошуються. При цьому в Мінфіні зазначили, що станом на середину липня на стадії реалізації знаходяться десять спільних проєктів з ЄБРР загальною вартістю 2,1 млрд євро.

«ЄБРР залишається найбільшим інституційним інвестором України. Завдяки тісній співпраці з Банком ми впроваджуємо проєкти в енергетичному секторі, забезпечуємо підтримку ліквідності ключових підприємств державного сектору економіки, відбудову інфраструктури та роботу бізнесу у приватному секторі», – заявив голова Мінфіну Сергій Марченко.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *