ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині організували схему виїзду ухилянта за кордон під виглядом музиканта

Ольга Денисяка

|

На Львівщині затримали чергового організатора незаконної схеми виїзду чоловіків призовного віку за кордон, який за 12 000 євро переправляв ухилянта як учасника музичного гурту. Про це повідомили в пресслужбі Спецпрокуратури західного регіону.

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону

За даними слідства, 38-річний підозрюваний за гроші обіцяв влаштувати для військовозобов’язаного безперешкодний перетин держкордону в умовах дії правового режиму воєнного стану.

Встановлено, що він сприяв «клієнту» порадами та зобов’язувався надати необхідні дозвільні документи. Згідно розробленого плану ухилянт мав виїхати за межі країни як учасник музичного гурту та вже не повертатися назад до України. Такі послуги чоловік оцінив у 12 тисяч євро.

Під час отримання обумовленої суми його затримали у порядку ст. 208 КПК України. Неправомірно отримані кошти вилучили.

Жителю Пустомитівського району на Львівщині повідомили про підозру за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Наразі йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення майже 400 тисяч гривень застави.  Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *