ОСТАННІ НОВИНИ

Академія сухопутних військ оголосила набір курсантів на навчання

Олег Дерев'янко

|

Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного оголосила про початок вступної кампанії 2024 року. Про це повідомляє «Гал-інфо».

За словами підполковника Дмитра Григорчука, вступна кампанія триває з 17 до 30 липня. Кандидати на вступ подають свої документи, які реєструються та аналізуються. Тим абітурієнтам, які відповідають вимогам вступу, відправляють виклики з визначеними датами прибуття.

Григорчук нагадав, що останній день для подання документів – 16 липня, після чого комісія швидко їх перегляне. Згідно з умовами, абітурієнти можуть вступати на основі вступних іспитів безпосередньо в Академію, навіть якщо не зареєструвались на загальнонаціональний тест. Для цього досить пройти внутрішні іспити в Академії.

Однією з умов є обов’язкова придатність до військової служби, що підтверджується медичною комісією. Громадяни України віком від 17 до 30 років мають право вступити до Академії, а також мати українське громадянство та документи, що підтверджують освіту (повну загальну середню освіту, молодшого спеціаліста, фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра).

Навчання у НАСВ є безкоштовним за державним замовленням, яке зросло на півтора раза з початку повномасштабного вторгнення.

Національна академія сухопутних військ складається з трьох факультетів, одного інституту та одного Військового коледжу сержантського складу. Також є новостворений Військовий ліцей у місті Червоноград, який цього року здійснює вже другий набір.

На час навчання курсант підписує контракт відповідно до якого він дає згоду, що буде чотири роки вчитися в Академії і потім після її завершення підпише на п’ять років перший офіцерський контракт. Якщо курсант відмовиться, то буде змушений повернути кошти, які на його навчання, потратила держава.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *