ОСТАННІ НОВИНИ

99 боєзіткнень: Генштаб розповів, де на фронті йдуть найзапекліші бої

Наталя Дуляба

|

Російські окупанти продовжують наступальні дії. Найбільша їхня активність — на Покровському, Торецькому та Харківському напрямках фронту. Про це йдеться у зведенні Генштабу станом на 16:00 17 липня.

Кількість бойових зіткнень на фронті наразі становить 99.

На Харківському напрямку ворог атакує за підтримки авіації, завдав уже шість авіаударів керованими авіабомбами. Кількість боєзіткнень від початку доби тут зросла до 15.

Всі свої зусилля окупанти сконцентрували у районах Глибокого та Вовчанська. Атакували невеликими групами, до мотострілецького відділення. Зараз точиться один бій неподалік Глибокого, всі інші ворожі атаки зупинено. Втрати загарбників уточнюються.

Збільшилась інтенсивність штурмових дій російських окупантів на Куп’янському напрямку. Вісім разів агресор тут атакував позиції наших підрозділів, зокрема неподалік Синьківки, Андріївки та Стельмахівки. Біля останньої ще тривають бої у двох локаціях. Терористи вдарили з озброєння армійської авіації некерованими ракетами по Синьківці.

На Лиманському напрямку з початку доби зафіксовано шість штурмових дій ворога, половину з яких успішно відбито нашими захисниками. Поблизу Торського та Макіївки тривають боєзіткнення.

На Сіверському напрямку російський окупант продовжує спроби покращити тактичне положення неподалік Спірного, Виїмки, Федорівки та Верхньокам’янського. Кількість боєзіткнень за сьогодні зросла до п’яти. Дві атаки ЗСУ відбили, ще три поки тривають. Керовану авіабомбу окупанти скинули у район Добропілля.

На Краматорському напрямку окупанти штурмують Часів Яр за підтримки авіації — застосували по місту три КАБи. Ще два штурми біля Андріївки та Новомаркового відбито.

На Торецькому напрямку кількість російських атак зросла до 17. Зусилля ворога зосереджені у бік Північного та Нью Йорка. Точаться бої. Окупанти бомбардували Торецьк та Північне, завдавши три авіаудари.

Активні рашисти сьогодні на Покровському напрямку. Наразі зафіксовано 21 боєзіткнення, чотири з них ще тривають неподалік Новоолександрівки та Карлівки. Райони Олександрополя та Уманського окупанти п’ять разів обстріляли некерованими авіаційними ракетами.

Продовжуються бої у двох локаціях поблизу Красногорівки. Окрім того, ворог атакував у районах Георгіївки та Парасковіївки на Курахівському напрямку. За уточненою інформацією, за сьогодні на напрямку загалом зафіксовано 12 ворожих атак.

На Времівському напрямку агресор двічі проводив штурми  біля Костянтинівки. Також бив шістьма КАБами по Катеринівці, а некерованими авіаракетами — двічі по району Урожайного.

На Оріхівському напрямку наразі противник активізувався: провів вісім атак у районах Новодарівки, Малої Токмачки і Новоандріївки. Окрім того, загарбники випустили близько ста некерованих авіаракет у напрямках Гуляйполя, Лобкового, Рівнополя, Кам’янського і П’ятихаток.

На Придніпровському напрямку на плацдармах на лівому березі Дніпра окупанти двічі безуспішно намаглися потіснити українських воїнів з їхніх позицій.

На решті напрямків ситуація суттєвих змін не зазнала.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *