ОСТАННІ НОВИНИ

США підтримують ініціативу України залучити РФ до другого Саміту миру

Маркіян Рой

|

Речник Державного департаменту США Метью Міллер заявив, що Сполучені Штати підтримають Україні в ініціативі залучити Росію до другого Саміту миру, про що Вашингтон говорив із Києвом. Про це повідомляє Європейська правда.

«Це те (можливість запрошення РФ на Саміт миру – ред.), що ми з ними обговорювали… Як їхній партнер та прихильник, ми підтримаємо їх, якщо це той шлях, який вони оберуть. Ми завжди давали це зрозуміти», – повідомив Метью Міллер.

Представник Держдепу зазначив, що будь-які рішення щодо дипломатичних переговорів – це рішення, які має ухвалювати Україна, а не Сполучені Штати чи будь-яка інша країна, яка не є стороною конфлікту.

Втім, додав він, досі РФ не демонструвала, що вона готова до справжньої дипломатії.

«Це було зрозуміло на початку цієї війни, коли ми вдавалися до дипломатії, а Кремль від неї відмовився та вторгся (до України), і це, схоже, залишається вірним і сьогодні», – зауважив Міллер.

За його словами, між Україною та Росією в цій війні є фундаментальна різниця в тому, що одна сторона є агресором, а інша – жертвою, і тому США дивляться на жертву інакше, ніж на агресора.

«Саме Росія розпочала цю війну, Росія окупувала території України, Росія продовжує наступати, і Росія могла б закінчити конфлікт сьогодні, відійшовши назад до своїх кордонів», – наголосив Міллер.

Напередодні Президент Володимир Зеленський висловив переконання, що на другому Саміті миру мають бути присутні представники Російської Федерації.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *