ОСТАННІ НОВИНИ

США передали Україні обладнання для розмінування на 6 млн дол.

Андрій Котенський

|

Американська компанія Tetra Tech, що є виконавцем одного з проектів міжнародної технічної допомоги Україні, що фінансується Урядами США та Канади, передала Україні обладнання для розмінування майже на шість мільйонів доларів, повідомляє міністерство економіки України.

За даними відомства, державній спеціальній службі транспорту (ДССТ) передано чотири машини для розмінування GCS-100 з комплектом навісного обладнання, тягачі для перевезення цих машин, екскаватори JCB та мікроавтобуси для персоналу. Загальна вартість закупленого обладнання склала понад $5,8 млн.

Окрім техніки та обладнання, Tetra Tech передає Державній спеціальній службі транспорту також комплект індивідуального захисту для саперів, які працюватимуть із машинами для розмінування. Фахівці ДССТ, які працюватимуть з машинами для розмінування, пройшли навчання в школі Tetra Tech, яка працює в Україні.

Частина обладнання, яке закупили партнери, зроблене в Україні. Зокрема, це засоби індивідуального захисту, лафети для перевезення машин для розмінування та бронювання екскаваторів.

Довідково

GCS-100 – дистанційно керована легка машина для розмінування, яка може ефективно розчищати територію від протипіхотних мін навіть у важкодоступних місцях. Має три типи насадок: культиватор, який дозволяє здійснювати підготовку ґрунту на глибину до 20 см, робочий орган молоткового типу для розмінування та стріла-маніпулятор, завдяки якій можна вилучати не розірвані касетні снаряди, ракети тощо. В день здатна очищати до 5000 кв. м території.

Державна спеціальна служба транспорту станом на 16 липня обстежила понад 115 тисяч гектарів території та знищила понад 178 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *