ОСТАННІ НОВИНИ

Скільки українців згодні на переговори з Росією та умови Путіна, – опитування

Маркіян Рой

|

44% жителів тилової України вважають, що час для початку офіційних мирних переговорів України і Росії настав, водночас 35% переконані, що це не так. Разом з тим абсолютна більшість опитаних не згодні з умовами керівника Росії Володимира Путіна. Про це свідчать результати опитування Центру Разумкова, проведеного з 20 до 28 червня 2024 року на замовлення ZN.UA.

Повідомляється, що майже половина (49%) жителів центру України спокійно сприйме інформацію про початок офіційних переговорів із Росією. Найнижчий показник серед тих, хто готовий до переговорів, дав захід України − 35%.

«А тепер важливо зазначити, що все-таки не захід найбільше не хоче переговорів, а схід, який щодня атакують російськими КАБами. Тільки 33% жителів сходу України готові до переговорів, і майже стільки ж (34%) проти них. І практично стільки ж (32%) тих, хто не визначився», − пише ZN.UA.

При цьому українці не погоджуються на умови, які володимир путін висував для припинення війни. 83% опитаних не погоджуються на виведення українських військ з території Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. 84% виступили проти того, щоб віддати ці області Росії.

Крім того, 77% українців не хочуть скасування західних санкцій проти Росії.

Щодо нейтрального позаблокового без’ядерного статусу України, закріпленого в Конституції, то 58% висловилися проти, 22% – вважають, що треба погоджуватися.

Видання акцентує, що лише 9% жителів західної України допускають внесення таких змін до Конституції. Центр дав 25% згодних, схід − 23%. Найбільша згодні на подібних змін на півдні − 39% жителів цього регіону готові підтримати нейтралітет України. А якщо подивитися на цю цифру в розрізі віку, то до нейтралітету більше схиляються жителі півдня у війці 60+.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *