ОСТАННІ НОВИНИ

НАТО розширить присутність в Україні, аби підготувати її до вступу

Маркіян Рой

|

Саміт Північноатлантичного альянсу у Вашингтоні 9-11 липня ухвалив рішення про збільшення присутності НАТО в Україні, зокрема призначення спеціального представника в Києві. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на деталі цього рішення.

Повідомляється, що представництво НАТО в Україні змінить керівника, який матиме новий статус – буде спеціальним представником генерального секретаря.

Перемовини про те, хто обійме цю посаду, ще ведуться. За даними кількох джерел «ЄвроПравди», європейські члени НАТО наполягають, що це не має бути американець, аби збалансувати вплив США.

Також принципово зміниться присутність Альянсу у Києві – і чисельність, і рівень.

Зокрема, передбачається, що з’явиться велика кількість «прикомандированих офіцерів» від держав-союзників, відповідальних за ключові напрямки.

«Словом, за роботу з Україною беруться серйозно. І це стало, напевно, ключовою зміною, яку приніс Вашингтонський саміт», – йдеться у статті.

Перед новою структурою НАТО в Києві поставили завдання добитися готовності України до вступу, зокрема в проведенні реформ сектора безпеки і оборони.

«Це, напевно, головна позитивна новина. Бо якщо бюрократична машина починає працювати над тим, щоб Україна стала членом НАТО, то цей намір вже є не лише на рівні політиків, і його справді планують втілити. Звісно, якщо Україна сама буде лишатися на цьому шляху», – підсумовується у статті.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *