ОСТАННІ НОВИНИ

Через аномальну спеку електроспоживання в Україні досягло максимуму

Ольга Денисяка

|

Через спеку споживання електроенергії досягло максимальної позначки та суттєво перевищує можливості українських електростанцій для його покриття. Відтак обленерго застосовують графіки відключень протягом всієї доби. Про це повідомили в «Укренерго».

Так, 15 липня обленерго застосовують обмеження споживання протягом всієї доби. Через аномальну спеку в Україні та Європі, за прогнозом – споживання досягло максимальної позначки та суттєво перевищує можливості українських електростанцій для його покриття.

Для компенсації дефіциту енергії в системі, сьогодні до 16:00 діятимуть три черги графіків погодинних відключень, з 16:00 до 24:00 – чотири черги.

Через аномальну спеку: на ранок знеструмлені 446 населених пунктів в Київській, Чернігівській, Житомирській, Тернопільській, Львівській та Рівненській областях.

Нагадаємо, через прицільні атаки Росії по енергетичних об’єктах вимикати світло у всіх областях України почали 14 травня, адже в енергосистемі виник значний дефіцит, який вже не покриває імпорт.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *