ОСТАННІ НОВИНИ

У Трампа стріляли під час передвиборчого мітингу, загинули двоє людей

Олег Дерев'янко

|

Дональда Трампа поранили у вухо під час передвиборчого мітингу в Батлері, штат Пенсільванія. Стрілець та ще один учасник заходу мертві. Про це повідомляє Reuters.

Приблизно через п’ять хвилин після початку передвиборчої промови Трампа на мітингу пролунали постріли. Секретна служба накинулася на Дональда Трампа і накрила його, перш ніж його забрали зі сцени.

«Мене поранили кулею, яка пробила верхню частину мого правого вуха», – сказав Трамп.

Охорона Трампа забрала його зі сцени, проте він повернувся туди, показавши натовпу стиснутий кулак зі словами: «Борись! Борись! Борись!».

Стрілець загинув, один учасник мітингу вбитий і ще двоє глядачів отримали поранення. Правоохоронці повідомили, що попередньо встановили особу підозрюваного в стрільбі, але не готові зробити це публічно.

Згідно з інформацією від джерел New York Post, нападником є 20-річний Томас Метью Крукс. Очевидці зафільмували, як правоохоронці перебувають біля ймовірного стрільця на даху однієї з будівель у районі проведення заходу. На фото видно молодого чоловіка у футболці та шортах.

Також New York Times повідомляє, що місце знаходження тіла збігається з ймовірною вогневою позицією. Аудіоаналіз стрілянини виявив, що постріли були зроблені приблизно з тієї ж відстані, де було знайдено тіло.

Речник Дональда Трампа Стівен Ченг сказав, що з колишнім президентом «все добре».

«Президент Трамп дякує правоохоронним органам і особам, які швидко реагують, за швидкі дії під час цього жахливого акту. З ним все гаразд, його обстежують у місцевому медичному закладі. Більше подробиць буде згодом», – сказав Ченг у заяві.

Президент Джо Байден заявив, що він радий чути, що з Трампом усе гаразд.

«Мене поінформували про стрілянину на мітингу Дональда Трампа в Пенсільванії. Я радий чути, що він у безпеці й почувається добре. Я молюся за нього та його родину, а також за всіх, хто був на мітингу, оскільки ми чекаємо додаткової інформації», – зазначив він.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *