ОСТАННІ НОВИНИ

Росія та Іран прагнуть поглиблення відносин і співпраці, – ISW

Олег Дерев'янко

|

Експерти Інституту вивчення війни зазначають, що Іран і росія продовжують демонструвати бажання поглиблювати двосторонні відносини й багатосторонню співпрацю. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на ISW.

Аналітики зазначають, що росія та Іран продовжують демонструвати свою прихильність до поглиблення двосторонніх відносин і багатосторонньої співпраці.

Новообраний президент Ірану Масуд Пезешкіан опублікував статтю в Tehran Times, в якій похвалив Китайську Народну Республіку і росію за підтримку Ірану в «складні часи».

Пезешкіан заявив, що росія є «цінним стратегічним союзником і сусідом» Ірану, і що його уряд залишатиметься відданим розширенню і наданню пріоритетів двосторонньому і багатосторонньому співробітництву з росією.

Він також додав, що Іран «прагне миру» між росією та Україною і готовий підтримувати ініціативи, спрямовані на досягнення миру.

Водночас посол росії в Ірані Олексій Дєдов заявив, що росія буде продовжувати той самий стратегічний курс з Іраном під керівництвом Пезешкіана, який росія проводила за часів покійного президента Ірану Ібрагіма Раїсі.

Дєдов заявив, що росія готова розглянути пропозиції мирного посередництва з боку Ірану, хоча правитель росії володимир путін нещодавно відкинув можливість будь-яких посередницьких зусиль третьої сторони між росією та Україною.

Крім того, він додав, що росія та Іран підпишуть угоду про всеосяжне стратегічне партнерство в «осяжному майбутньому», але не надав конкретних термінів для цієї угоди.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *