ОСТАННІ НОВИНИ

Рашисти показали, як скидають на Україну авіабомбу ФАБ-3000

Олег Дерев'янко

|

Міноборони рф оприлюднило відео з використанням авіабомби ФАБ-3000 з фронтового бомбардувальника Су-34. Там стверджують, що нібито уразили пункт тимчасової дислокації ЗСУ. Про це повідомляє міноборони росії.

Там кажуть, що бомба була оснащена універсальним модулем планерування і корекції (УМПК). Також додали, що за результатами бойової роботи ціль нібито було «успішно уражено».

Довідка

ФАБ-3000 – це розроблена в СРСР важка бомба, яка здатна пробити бетонні споруди, укриття, укріплення, греблі та промислові споруди завдяки литому корпусу вагою 1600 кг і вибуховому заряду вагою 1400 кг.

Бомбу розробляли для бомбардувальників Ту-4, Ту-16 або Ту-22 (може нести дві такі бомби на борту)

За даними Defense Express, оприлюднене відео, скоріш за все, було знято під час випробувань. Про це говорить фільмування всіх аспектів скидання та супроводження бомби у польоті.

ФАБ-3000 М-54 є надпотужним боєприпасом, який важить 3067 кг, з яких близько 1200 кг вибухової речовини. Наслідки його вибуху – вирви глибиною у понад 10 метрів та контузії на дальності у сотні метрів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: скриншот із відео

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *