ОСТАННІ НОВИНИ

12 липня 70% українців залишаться без світла

Ольга Денисяка

|

12 липня обмеження споживання електроенергії діятиме протягом доби. З 14:00 до 24:00 год. обленерго будуть застосовувати чотири черги відключень і таким чином обмежать до 70% споживачів у кожній області. Про це повідомили в «Укренерго». 

Так, обленерго застосовують обмеження споживання протягом всієї доби. З 14:00 до 24:00 – для компенсації дефіциту енергії в системі будуть задіяні чотири черги графіків погодинних відключень, в інші години – три черги.

«Чотири черги відключень — обмеження до 70% споживачів у кожній області.  Споживання електроенергії в країні – на максимальній позначці для літнього періоду. Причина – аномальна спека в Україні та Європі при значному дефіциті енергії в українській енергосистемі внаслідок російських масованих ударів», – йдеться в повідомленні.

Температура по країні перевищує +33 С. За прогнозом Диспетчерського центру «Укренерго», сьогодні на максимумі споживання залишатиметься високим та значно перевищує наявну потужність в системі для його покриття.

Нагадаємо, через прицільні атаки Росії по енергетичних об’єктах вимикати світло у всіх областях України почали 14 травня, адже в енергосистемі виник значний дефіцит, який вже не покриває імпорт.

«Укренерго» щодня доводить до обленерго ліміт споживання електроенергії. Його частину відразу виділяють на роботу критичної інфраструктури, а решту вже розподіляють між споживачами. Тому графіки знеструмлень не є сталими, ситуація змінюється кожного дня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *