ОСТАННІ НОВИНИ

Українцям у ЄС на рік продовжили безкоштовний роумінг

Ольга Денисяка

|

Мобільні оператори – 22 європейські та 7 українських – продовжили безкоштовні дзвінки в роумінгу для українських біженців у країнах ЄС ще на 12 місяців. Про це повідомляє Укрінформ.

«Європейська комісія вітає п’яте продовження ще на 12 місяців добровільної угоди про роумінг між 22 європейськими та 7 українськими телекомунікаційними операторами, яка має на меті забезпечити біженцям з України можливість залишатися на зв’язку», – йдеться у заяві.

Як зазначається, доступні дзвінки дозволяють українцям, які шукають притулку в Європі через розв’язану Росією війну, перебувати на зв’язку з рідними й друзями в Україні та навпаки.

Останні дані, надані Органом європейських регуляторів електронних комунікацій (BEREC), свідчать про ефективність підписаної угоди між операторами в ЄС та в Україні.

Єврокомісія також закликала інших операторів долучитися до угоди.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн привітала продовження безкоштовного роумінгу між ЄС та Україною. За її словами, «телефонний зв’язок під час війни – це рятувальне коло, яке поєднує людей, які шукають притулку в Європі, з тими, хто залишився на фронті».

Як повідомлялося, у квітні 2022 року телекомунікаційні оператори з ЄС та України вперше підписали спільну заяву про скоординовані зусилля щодо забезпечення та стабілізації доступного або безкоштовного роумінгу та міжнародних дзвінків між ЄС та Україною.

У квітні 2023 року Комітет асоціації Україна-ЄС ухвалив її пропозицію про приєднання України до правил ЄС щодо роумінгу.

Минулого місяця Президент Володимир Зеленський підписав закон про єдину роумінгову зону з Європейським Союзом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *