ОСТАННІ НОВИНИ

Українські удари скоротили нафтопереробку РФ на 17%, − посадовець НАТО

Ольга Денисяка

|

Українські удари різними типами зброї мали суттєвий вплив на російську економіку і в НАТО очікують, що вони продовжаться. Про це, як повідомляє Європейська правда, заявив високопосадовець НАТО на полях саміту Альянсу у Вашингтоні.

Він зазначив, що українські удари з допомогою різних типів зброї здатні досягати вглиб Росії і чинять суттєвий вплив на російську економіку.

«Ми дійсно бачимо, що удари України по російській території мають вплив на російську економіку, на нафтопереробку, на російський експорт енергоносіїв», – сказав посадовець.

За його словами, цей вплив настільки великий, що Росія запровадила внутрішні обмеження на експорт бензину та інші обмеження.

«Обсяг російської нафтопереробки скоротився на близько 17%. Гадаю, ми і надалі будемо це спостерігати, оскільки Україна використовує різні типи зброї, і це матиме подальший вплив на російську економіку», – сказав посадовець.

Раніше повідомляли, що удари українських безпілотників по російській енергетичній інфраструктурі на початку цього року вивели з ладу 14% нафтопереробних потужностей РФ і призвели до зростання внутрішніх цін на паливо.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *