ОСТАННІ НОВИНИ

ТЦК за шість місяців 2024 року виписали більше штрафів, ніж за весь минулий рік

Маркіян Рой

|

За шість місяців 2024 року стягнули більше штрафів, порівняно з 2023 роком, коли стягнули 10 337 штрафів за порушення правил військового обліку.  Про це повідомляє платформа відкритих даних Опендатабот.

Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки з початку 2024 року передали для примусового стягнення 11 798 штрафів за порушення правил військового обліку. Це більше, чим за весь 2023 рік, коли було стягнуто 10 337 подібних штрафів.

Нині третина цих штрафів – 4236 стягнень – уже закрита. Разом з тим 7562 штрафів усе ще стягується з боржників.

Йдеться не про всі штрафи, винесені ТЦК за порушення правил військового обліку, а лише про ті, що було передано на примусове стягнення до виконавчої служби. Відповідно, порушників було внесено до Єдиного реєстру боржників.

Нагадаємо, з 18 травня в Україні набув чинності закон про мобілізацію, який передбачає, що всі військовозобов’язані українці повинні оновити свої дані протягом 60 днів, тобто включно до 16 липня.

Зробити це можна безпосередньо у територіальних центрах комплектації, через ЦНАП або через застосунок «Резерв+». При цьому у ТЦК відкрили попередній онлайн-запис.

За даними Міноборони станом на початок липня свої дані оновили загалом уже 3,2 мільйона військовозобов’язаних українців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *