ОСТАННІ НОВИНИ

Рашисти активізувались на Сіверському напрямку, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

На фронті вже відбулося 92 боєзіткнення. Найбільш запеклі бої тримаються на Покровському та на Торецькому напрямках. При цьому російські окупанти активізувались на Сіверському напрямку. Про це йдеться у зведенні Генштабу станом на 16:00 10 липня.

Прикордонні населені пункти Сумської та Чернігівської областей продовжують потерпати від цинічних артобстрілів з території РФ. Від вогню ствольної артилерії та РСЗВ постраждали райони населених пунктів, зокрема Дмитрівка, Бачівськ, Велика Писарівка, Сидорівка, Тур’я, Осоївка та Сеньківка.

Разом із тим під бомбардуванням ворожої авіації перебуває й Харківщина. Сьогодні з боку російських міст Бєлгород та Шебекіно терористи завдали дев’ять авіаударів і скинули 15 КАБів. Цілили у райони українських населених пунктів Липці, Вовчанськ, Глибоке та Малі Проходи.

Крім цього, на Харківському напрямку російські окупанти тричі безуспішно атакували оборонні рубежі українських підрозділів поблизу Вовчанська та Глибокого.

На Куп’янському напрямку агресор також намагався три рази штурмувати позиції наших військ неподалік Берестового. Всі ворожі атаки відбито.

На Лиманському напрямку за день армія РФ здійснила 10 атак поблизу Макіївки, Греківки та Невського. Сім боєзіткнень завершилися без успіху для рашистів, ще три поки тривають. Ситуація контрольована, запевняють у Генштабі.

Водночас ворог активізувався на Сіверському напрямку в районах населених пунктів Білогорівка, Спірне, Верхньокам’янське, Виїмка та Роздолівка. Сили оборони України стійко стримують окупантів. Наразі відбито дев’ять атак, ще дві – тривають.

На Краматорському напрямку загарбники здійснили чотири штурми позицій ЗСУ поблизу Григорівки, Іванівського та Часового Яру. Два бої завершено, ще два – тривають.

На Торецькому напрямку відбулося 15 ворожих атак у районі Північного, Торецька та Нью-Йорка. Українські захисники відбили 14 атак, ще одне боєзіткнення продовжується.

На Покровському напрямку з початку доби окупанти здійснили найбільшу кількість спроб потіснити наших захисників із займаних позицій у районах населених пунктів Воздвиженка, Новоолександрівка, Калинове, Євгенівка, Новоселівка Перша, Карлівка, Прогрес та Юр’ївка. Сили оборони стримують натиск та відбили вже 19 російських атак, 12 боїв ще точаться. Втрати ворога уточнюються.

Продовжуються два бої на Курахівському напрямку поблизу Невельського та Красногорівки. Ще чотири ворожі атаки українські захисники відбили у районі Дальнього, Костянтинівки та Парасковіївки.

На Времівському напрямку наші підрозділи відбили три штурми росіян неподалік Урожайного та Макарівки. Наразі триває бій у районі Водяного.

На Гуляйпільському напрямку окупанти зазнали невдачі поблизу населеного пункту Гуляйполе.

На Оріхівському напрямку російські загарбники двічі атакували позиції наших військ. Одна атака була безуспішною у районі Роботиного, ще одна продовжується неподалік від Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку Сили оборони відбили дві ворожі атаки в районі Кринок. Втрат позицій не допущено.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *