ОСТАННІ НОВИНИ

Португалія виділить Україні по 220 мільйонів євро допомоги цього і наступного року

Ольга Денисяка

|

Допомога Україні від Португалії досягне у 2024 році 220 млн євро, стільки ж Лісабон має намір надати й у 2025 році. Як передає Укрінформ, про це заявив глава уряду Португалії Луїс Монтенегро.

«Португальська допомога Україні цього року досягне понад 220 мільйонів євро, а у 2025 році вона буде надана в такому ж обсязі», – йдеться у повідомленн

Монтенегро також додав, що Португалія має намір досягти 2% бюджетних витрат на оборону, що буде досягнуто на рік раніше, ніж очікувалося, у 2029 році.

«Ця міжнародна коаліція також розглядає можливість внесення великого фінансового внеску у військову, гуманітарну, політичну та економічну підтримку України», – зазначив прем’єр-міністр.

Нагадаємо, в травні цього року Україна та Португалія уклали двосторонню угоду про співробітництво у сфері безпеки.

Згідно з документом, у 2024 році Португалія зобов’язалася надати Україні щонайменше 126 мільйонів євро військової підтримки, включно з матеріальними та фінансовими внесками. Зазначається, що цьогоріч Лісабон вже виділив 100 млн євро на чеську ініціативі щодо закупівлі боєприпасів на підтримку України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *