ОСТАННІ НОВИНИ

Новий прем’єр Британії не проти ударів британською зброєю по Росії

Маркіян Рой

|

Новий глава уряду Британії Кір Стармер дав зрозуміти, що Україна може використовувати британські ракети Storm Shadow для ураження військових цілей на території Росії, пише Європейська правда.

Відповідаючи на запитання, Стармер погодився з тим, що спосіб використання переданих Британією ракет Storm Shadow є справою України.

Таким чином Стармер підтвердив, що він продовжуватиме політику попереднього уряду Великої Британії щодо використання зброї дальнього радіусу дії у російсько-українській війні.

Ракети, за його словами, повинні «очевидно, використовуватися відповідно до міжнародного гуманітарного права». Він додав, що Storm Shadow мають бути використані «в оборонних цілях».

«Але саме Україна має вирішити, як їх використовувати в цих оборонних цілях», – сказав Стармер.

Заява Стармера перегукується зі словами його попередника Ріші Сунака, який ніколи прямо не заявляв, що дозволив Україні використовувати Storm Shadow для нанесення ударів по території Росії, але вказував, що Київ сам вирішує, як їх застосовувати. Тоді Кремль назвав це «дуже небезпечною заявою».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *