ОСТАННІ НОВИНИ

Країни НАТО нададуть понад 7 млн доларів для підтримки жінок в ЗСУ

Маркіян Рой

|

Країни НАТО нададуть понад 7 мільйонів доларів, щоб підтримати жінок в Збройних силах України. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

На прийомі після круглого столу НАТО «Жінки, мир, безпека» у рамках саміту Альянсу державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив про допомогу НАТО для українських жінок-військовослужбовиць.

Блінкен повідомив, що члени Альянсу нададуть понад 7 мільйонів доларів для підтримки жінок в ЗСУ, включаючи понад 10 тисяч уніформ, взуття та іншого необхідного спорядження.

«Сьогодні ми робимо крок, щоб забезпечити українських військовослужбовиць необхідним спорядженням. Країни-члени НАТО виділять понад 7 мільйонів доларів США для цієї мети», – заявив Блінкен.

Перемовини з НАТО щодо додаткового фінансування велися з 2023 року.

У березні 2024 року заступниця міністра оборони Наталія Калмикова зустрілася зі спеціальною представницею НАТО Ірен Фелін та головою представництва НАТО в Україні Карен МакТір. Сторони домовилися про консультації та взаємодопомогу у впровадженні принципів гендерної рівності у Силах безпеки та оборони України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *